Η περίεργη σιωπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου – Η καταγγελία από μέλη του ΔΣ

Την απόλυτη σιωπή και αδράνεια της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου στα όσα εξελίσσονται εδώ και μήνες με την πανδημία, καταγγέλλουν μέλη της Ένωσης, με ανοικτή επιστολή στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Το ΔΣ, που ελέγχεται με απόλυτη πλειοψηφία από συγκεκριμένη παράταξη, δεν έχει συνεδριάσει από τις αρχές Ιουνίου, ενώ οι γιατροί χαρακτηριστικά αναφέρουν “την μετακίνηση αγροτικών για την στελέχωση μονάδων Covid, την επιλογή Διευθυντών ιατρικών τμημάτων απευθείας από την διοίκηση των νοσοκομείων χωρίς καμμία νομιμοποίηση από τις ιατρικές υπηρεσίες, την μετακίνηση επειγοντολόγου από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου στα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού και τέλος το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την προκύρηξη θέσεων για τα ΤΕΠ και τις ΜΕΘ της περιοχής μας με τον παράνομο αποκλεισμό αναισθησιολόγων και παθολόγων”, θέματα για τα οποία ουδέποτε πήρε θέση η Ένωση..

Η ανοικτή επιστολή στους νοσοκομειακούς γιατρούς Ηρακλείου

Τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΝΗ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου) θα θέλαμε να καταγγείλουμε αλλά και να διαχωρίσουμε την θέση μας από την πλήρη αδράνεια της απόλυτα πλειοψηφούσας (4 στα 7 μέλη) παράταξης της ένωσής μας και την εκκωφαντική σιωπή της σε μια περίοδο που τόσο οι συνάδελφοι όσο και οι τοπικές κοινωνίες έχουν απόλυτη ανάγκη την φωνή των νοσοκομειακών γιατρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΔΣ της ένωσης μας έχει να συνεδριάσει από τις αρχές Ιουνίου ενώ μάλιστα έχουν προκύψει θέματα που αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή μας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την μετακίνηση αγροτικών για την στελέχωση μονάδων Covid, την επιλογή Διευθυντών ιατρικών τμημάτων απευθείας από την διοίκηση των νοσοκομείων χωρίς καμμία νομιμοποίηση από τις ιατρικές υπηρεσίες, την μετακίνηση επειγοντολόγου από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου στα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού και τέλος το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την προκύρηξη θέσεων για τα ΤΕΠ και τις ΜΕΘ της περιοχής μας με τον παράνομο αποκλεισμό αναισθησιολόγων και παθολόγων.

Να σημειωθεί ότι για το παραπάνω ζήτημα έχουν πάρει θέση η ένωση Χανίων, η ένωση Ρεθύμνου , η ΟΕΝΓΕ, ο ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου και απουσιάζει μόνο η δική μας ένωση.

Με την τακτική αυτή ούτε η τοπική κοινωνία ενημερώνεται, από τους πλέον αρμόδιους, για τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων της περιοχής μας και οι συνάδελφοι μας μένουν ανυπεράσπιστοι και ακάλυπτοι από το συνδικαλιστικό τους όργανο στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Τέτοιες πρακτικές συμπόρευσης  μετέτρεψαν τον συνδικαλισμό από ευλογία σε όνειδος

Αναρωτιόμαστε για το αν αυτή η αδράνεια οφείλεται σε:

1) πολιτική επιλογτση (ΔΗΠΑΚ) της ΕΓΕΣΥΝΗ

ή

2) σε διαπροσωπικές σχέσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ή τέλος

3) σε πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα της πλειοψηφούσας παράταξης

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΝΗ

   Μ. Κοκκινάκη  

(γραμματέας ΕΓΕΣΥΝΗ)                                                                   Α.Καφετζάκης                                                                                                       

                 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί